sportclub Nieuwlande

Zes punten in drie dagen voor SCN

Ondanks degradatie staken de spelers van SCN de kop niet in het zand maar pakten 6 punten in drie dagen van FDS.
B.Pastoor.

Donderdag 10 mei werd er gespeeld op het terrein van SCN tegen FDS met de wetenschap dat de return komende zaterdag zou zijn. SCN startte met vertrouwen aan de wedstrijd en dat bleek ook wel toen Patrick Aasman naar een mooie actie in de 2e minuut al de 1-0 binnen schoot. Hierna ging het spel gelijk op met mogelijkheden over en weer.
In de 33e minuut was het FDS speler van der Zweerde die de bal goed aangespeeld kreeg en de doelman van SCN kansloos lied 1-1. De kopjes bij SCN gingen niet onderuit en dit leverde dan ook in de 44e minuut de 2-1 op het was Bart van Vliet die een mogelijkheid goed uitspeelde en scoorde. In de tweede helft werd er in de 16 van FDS een overtreding begaan op een SCN speler en Jeffrey Marissen benutte de gegeven penalty en bracht de 3-1 op het score bord.
FDS bleef het proberen en had individueel ook het betere spel maar SCN stond als een blok. Toch moest SCN nog een doelpunt incasseren het was Lukas die in de 60e minuut de 3-2 binnen schoot en zo bleef het tot het einde.
De return op zaterdag, ondanks degradatie gaf SCN het nog niet op en zal er elke wedstrijd weer voor gaan dit bleek ook vandaag weer het geval
SCN had deze dag wat andere spelers dus ook andere mogelijkheden, waar afgelopen donderdag nog een beroep werd gedaan op de jeugd waren er vandaag spelers van het tweede aanwezig om de selectie compleet te maken. Bij FDS niet anders ook veel andere gezichten dan drie dagen daarvoor. Al in de eerste minuut kwam SCN goed weg toen Nijenhuis van FDS de bal hard tegen de onderkant lat schoot en de bal ”mogelijk” in het doel belande maar de scheids wilde hier niets van weten en kende geen doelpunt toe. In de 5e minuut kwam SCN op voorsprong door een mooi doelpunt van Rolf Elema en dit gaf de ploeg een goede steun in de rug. De wedstrijd was bijna een copy van de donderdag met dit verschil dat SCN grotere kansen kreeg en FDS spelers totaal niet scherp waren, veel kansen miste en spelers gingen op elkaar mopperen ,het tegengestelde was er bij SCN, hier werd als team geknokt en dit leverde dan ook mooie spelmomenten op. In de 56e minuut was het dan ook spits Marissen die voor SCN de 2-0 binnen schoot, dit was de nekslag voor FDS, zij probeerden het nog maar je zag dat het niet meer ging. In de 83e minuut was er dan toch de verlossende goal voor FDS en werd de 2-1 binnen geschoten.
Nacompetitie komt steeds dichter bij voor FDS, komende zaterdag gaat SCN op bezoek bij Holl-veld wat ook nog niet helemaal zeker is van nacompetitie of niet, maar kan goede zaken doen als het wint, SCN heeft vandaag laten zien dat het zich nog niet gewonnen geeft en Holl-veld zal zaterdag dan ook zeker aan de bak moeten.

  image016     image014   image008     image010   image012   image004   image006   image020