sportclub Nieuwlande

Ondanks verlies 1-0 mag SCN terugzien op een goede start in derde klasse.

De eerste competitiewedstrijd van SCN uit tegen OZC uit Ommen werd beslist in de 84e minuut in een grotendeels gelijk opgaande wedstijd, maar gezien het technische spel was OCZ de terechte winnaar.1-0

SCN was er klaar voor, na een wisselvallige voorbereiding met veel zoek werk naar de juiste spelvorm was het vandaag zover, OZC was de eerste tegenstander in de derde klasse, alle omstandigheden waren goed, mooie accommodatie goed veld, erg professioneel met een opkomst door een erehaag van spelertjes met vlaggen en 8 ballenjongens om het veld, om echt 90 minuten te voetballen en geen tijdverlies door zoeken en wachten op ballen die zouden uitgaan.
De eerste 20 minuten was echt aftasten van elkaar en hierna was het OCZ wat begon aan te dringen via de beide spitsen Kok en Schulting, beide spelers kregen mogelijkheden maar de verdediging van SCN gaf geen krimp. In de 29e minuut was het Kok die via een vrijetrap vanaf de 18 meter de doelman van SCN Leon Reitsma op de proef stelde maar geen probleem, hij hield het doel goed schoon. In de 30e minuut was het Patrick Aasman in combinatie met Wilmar Pastoor die Stefan Bruinsma in schorings positie brachten maar de bal schoof net naast. Hierna zakte SCN wat in en zag je het technische verschil in beide ploegen, SCN hield goed stand en kon tevreden gaan rusten.
Na de rust was het OCZ wat meer en meer aandrong, maar werd goed opgevangen door SCN.
Kansjes waren er wel van beide kanten in de 63e minuut was het Rolf Elema die vanaf de rechterkant goed doorkwam en probeerde een van de spitsen te bereiken maar ook hier, wederom net niet. Vanaf de kant van OCZ was het Schuldink die enkele mogelijkheden kreeg maar doelman Reitsma kon die pareren. In de 84e minuut sloeg het noodlot toe, OZC speler Strating kwam van de middellijn opzetten en speelde de bal netjes naar de mee opgekomen Schulting deze haalde uit en verdedigers en doelman van SCN kwamen mm tekort 1-0. SCN kreeg hierna nog enkele mogelijkheden maar OZC kon deze goed verwerken. Vandaag verloren tegen een sterk spelend OZC geeft weer perspectief voor de komende week waar SCN zaterdag thuis zal aantreden tegen sc.Lutten.
Opstelling SCN: L.Reitsma,M.Boertien,R.Elema,P.Aasman,S.Bruinsma,B.v.Vliet,R.Guigelaar,W.Pastoor,F.Tolman, D.Dekker(74e M.Zwiers),J.Marissen(70e J.Bruinsma).

  image016     image014   image008     image010   image012   image004   image006   image020