sportclub Nieuwlande

Dode spel momenten nekken SCN 4-6 voor sc Lutten.

Waar SCN met een gerust hart de rust in ging 3-1, was het Lutten dat de tweede helft veel sterker speelde en als overwinnaar de wedstrijd afsloot 4-6.

Nadat er op het sportpark was verhuist van het hoofdveld naar veld twee, veel regen maakte spelen op het hoofdveld onmogelijk, was het SCN dat de aftrap mocht nemen.
In de 3e minuut was het Stefan Bruinsma die in balbezit kwam, omspeelde de verdediging, en kon de bal in de voet spelen van Patrick Aasman, deze schoot de 1-0 binnen. Voor SCN een moment van opluchting want hier was niet op gerekend. In de 8e minuut was er een schermutseling voor het doel van SCN en was het Altena die de bal binnenschoot alleen afgekeurd, buitenspel. Enkele minuten later was het Lanberink die de doelman van SCN opnieuw testte maar hier stond Reitsma goed en geen gevaar. Het was in de 11e minuut, een voorzet van Spijker werd goed ingeschoten door Altena en de 1-1 stond op het scorebord. SCN liet het er niet bij zitten en via de linkerkant werd er goed druk gezet via Mike Zwiers werd de bal voor gebracht en Jeffrey Marissen schoot de bal netjes in de touwen 2-1 In de 40e minuut kreeg Lutten de kans om gelijk te komen een domme overtreding in het centrum van de verdediging leverde een vrije bal op, Lutten speler Spijkers nam deze maar de bal werd netjes gestopt door de doelman van SCN. Net voor de rust was er een actie van SCN via de rechterkant Jeffrey Marissen kon de bal strak voorzetten waar Wilmar Pastoor de bal en doelman netjes achter de lijn lanceerde en de ruststand stond 3-1.
Na de rust was het Lutten wat het baltempo opschroefde en het spel werd sneller, toch was het SCN dat in de 50e minuut op de 4-1 voorsprong kwam door een beginnersfout van de doelman van Lutten, gevolg vrijebal deze werd binnen geschoten door Jeffrey Marissen. Ongekend voor SCN dat het zoveel scoorde. De stand werd echter in een tijd van 20 minuten totaal omgedraaid in een viertal dode momenten ”corners” bracht sc. Lutten de stand 4-1 naar 4-5. SCN probeerde het nog wel maar de ploeg was geknakt en in de 85e minuut was het helemaal over toen Altena zijn zoveelste van de middag maakte en de eindstand bepaalde 4-6. SCN kan terugkijken op goede momenten maar zal moeten leren van de momenten waar het fout ging.
Komende zaterdag opnieuw een uitdaging, uit tegen Hoogeveen een ploeg die bekend is vanuit het vorige seizoen.
Opstelling SCN: L.Reitsma,M.Boertien,R.Elema,P.Aasman,S.Bruinsma, ,R.Guigelaar (67e B.v.Vliet),W.Pastoor,F.Tolman, M.Zwiers,J.Marissen, J.Bruinsma

  image016     image014   image008     image010   image012   image004   image006   image020